Seichem: Energie van de 4 Elementen

Seichem is helen met de energiën van de 4 elementen. Seichem is Kosmische helende energie van de 4 elementen en omvat: Reiki = Element Aarde Sakara = Element Vuur Sophi-El = Element Water AngelicLight = Element Lucht/Licht Seichem heeft met zijn 4 Elementen-energie Aarde, Water, Vuur, Lucht/Licht een duidelijke connectie met sjamanisme. Het basisprincipe van Seichem is dat om een stabiel en gelukkig leven te hebben alle Elementen van de natuur in balans, in evenwicht, dienen te zijn. Seichem brengt deze balans in ons lichaam. Naast de Elementen wordt ook YIN/Yang in balans gebracht: Reiki en Sophi-El zijn Yin Sakara en Angeliclight Yang. Seichem werkt net zoals Reiki middels energie-overdracht via de handen. Elke energie van Seichem heeft door zijn aard een specifieke werking. Seichem heeft net zoals Reiki het grote voordeel dat je jezelf kan helen. Iedereen kan met de Seichem energieën werken. Door middel van een inwijding wordt je energiekanaal geactiveerd (of meer geactiveerd) om de Seichem energieën te laten doorstromen. Als je met Seichem werkt hoef je je niet op één bepaalde energie af te stemmen. Als je je afstemt op Seichem stroomt de juiste energie daar waar nodig om de balans in de Elementen te herstellen. Indien gewenst kan je je wel enkel op Reiki afstemmen (voor bvb. Reiki-groepsbehandelingen). Zij die reeds met Reiki vertrouwd zijn kunnen ook geïnitieerd worden in Seichem. Voor hen zal Seichem een verdieping en verrijking zijn. Het vertrouwde Reiki-gevoel zal aangevuld worden met de eigenschappen en gewaarwordingen van de overige drie Elementen.

Reiki

Reiki is verbonden met het element Aarde en werkt op alle niveaus, geestelijk lichamelijk en emotioneel, doch voornamelijk op het fysieke zijn. Reiki voelt aan als warmte, koude of zacht tintelend. Reiki aardt alle andere helings-energie. Reiki is Yin - vrouwelijke energie.

Sakara

Sakara is verbonden met het element Vuur en brengt een regenboog van beschermend licht die de aura omringt. Sakara werkt in de Aura en reinigt de Chakra's. Het brandt door blokkades en weerstanden heen die in de fysieke, mentale, emotionele en andere fijnstoffelijke lichamen aanwezig zijn en transformeert ze. Sakara voelt aan als kleine elektrische impulsen die door je handen gaan. Sakara is Yang - mannelijke energie.

Sophi-El

Sophi-El is verbonden met het element water, het is zowel zacht als doortastend zoals het water zelf. Sophi-El dringt diep door in het emotionele lichaam om de kern, 'oorzaak en gevolg' van de verstoring/blokkade te vinden. Sophi-El opent het hart zodat men weer liefde kan ontvangen en weer mededogen kan hebben. Sophi-El in combinatie met de andere stralen van heling zal de personen die ermee behandeld worden het gevoel van vreugde brengen en het gevoel van: 'Ik verdien het om gelukkig te zijn'. Sophi-el is Yin - vrouwelijke energie.

AngelicLight

AngelicLight is een tweevoudige straal, die bestaat uit het element Lucht en het gebied van de Engelen, de Heilige Geest en je Hogere Zelf. Het element Lucht drukt de kwaliteit uit van communicatie. Bij heling wordt de effectiviteit van het derde oog en de keelchakra aanzienlijk verhoogd. Een ander aspect van communicatie is de stem of de kracht van het gesproken woord. AngelicLight verhoogt deze kwaliteit. Dankzij AngelicLight kan het helingseffect effectiever samenwerken met de Engelen, Heilige Geest en het Hogere Zelf van de persoon die behandeld wordt. Door Angeliclight wordt alles waar je mee werkt, bvb. Reiki, krachtiger en meegetrokken naar hoger niveaus. AngelicLight is Yang - mannelijke energie.
Inner-Chi  -  Ingrid Carpentier  -  www.inner-chi.be  - Copyright
Inner-Chi
Seichem